Specific Solutions -<br>Case Studies - Effective and Safe Solutions<br>to unique Customer Problems.

Specific Solutions -
Case Studies

Effective and Safe Solutions
to unique Customer Problems.

 
 
 

Specific Solutions

A standard construction turret truck can run into applications it just can’t handle – this is when the EK-Series, an engineered to suit vehicle, really sets a high level of standard. We use the series as a basis to develop and implement specific very narrow aisle turret trucks that fulfill unique customer requirements perfectly.

Please review the Specific Solutions as a case reference to see what is possible for your industry and how we can build your specific turret truck.

Long Load handling

Example 1: Agricultural-equipment manufacturer

  • Problem: Storage of various cargo carriers
  • Solution: EK 1500 with extended sideshift carriage
Long Load handling - Agricultural-equipment manufacturer

Example 2: Home Products Distributor

  • Problem: Storage of doors on special pallets
  • Solution: EK 2000 with special width telescopic fork
  • Long Load handling - Home Products Distributor
  • Long Load handling - Home Products Distributor

Example 3: Furniture Distribution

  • Problem: Storage of complete room sets
  • Solution: EK 1500 with special long turret
Long Load handling - Furniture Distribution

Special Order Picking Tasks

Example 1: Toy Manufacturer

  • Problem: Order selection of small parts
  • Solution: EK 1500 with integrated shelving and roller conveyors for side delivery of the boxes
  • Special Order Picking Tasks - Toy Manufacturer
  • Special Order Picking Tasks - Toy Manufacturer

Example 2: Furniture Store

  • Problem: Order selection of large items
  • Solution: EK 1500 with split rear console, front gate interlocks and access to a large pick platform
  • Special Order Picking Tasks - Furniture Store
  • Special Order Picking Tasks - Furniture Store

Example 3: Intensive Man-to-Goods Order Picking

  • All EK models are available with tilting side gate and tilting console options. The reach distance to the pallet and the storage rack is reduced to increase productivity and reduce back stress for the operator.
  • Intensive Man-to-Goods Order Picking
  • Intensive Man-to-Goods Order Picking

Very Heavy Loads

Example 1: Aircargo Handler

  • Problem: Storage of air freight containers
  • Solution: EK 2000 HL with special mast and a 41“ (1 m) load center capacity rating
Very Heavy Loads - Aircargo Handler

Example 2: Construction Equipment Manufacturer

  • Problem: Storage of large machine parts & tool and die on various cargo carriers
  • Solution: EK 2000 extra wide chassis with long load capability
Very Heavy Loads - Construction Equipment Manufacturer

Example 3: Food Producer

  • Problem: Storage of food products on special cargo carriers
  • Solution: EK 1500 with special load handling device and elevated cab seat for best possible view over the tall loads
Very Heavy Loads - Food Producer

Example 4: Tire Distribution

  • Problem: Double deep storage of tire racks
  • Solution: EK 2000 with a double deep telescopic fork and overhead ceiling rail support
  • Very Heavy Loads - Tire Distribution
  • Very Heavy Loads - Tire Distribution

Cooler / Freezer Operation

Special consideration is given to the vehicles that operate daily in a freezer operation:

  • Active heater elements; inside the electronic controllers, hydraulic tank, and other components
  • Special cabin insulation
  • Double glazed glass and heated windows
  • Special paint to protect the vehicle from corrosion

Cooler / Freezer Operation

Automated Vehicle (Driverless)

The EK-Series offers a suitable platform for a driverless vehicle. Load handling devices available for automation are the standard turret fork and the telescopic fork. The EK-Series automated vehicles have been installed with capacities of 3300 lbs (1,5 tons) and 36 feet (11 m) of lift. Intelligent sensors allow the installation in standard warehouse environments. Onboard scanners provide for real-time distance and height measurements for motion calculations.

Automated Vehicle (Driverless)